Skip to content Skip to footer
Wat wij doen

Een overzicht van onze diensten

Bij EV Laadpaal installatie zijn we gepassioneerd over elektrische mobiliteit en streven we ernaar om jouw reis en ervaring met elektrische voertuigen te optimaliseren. Of je nu op zoek bent naar de installatie van hoogwaardige laadpalen, onderhoud en reparaties, advies over duurzame mobiliteit, of aangepaste oplossingen voor jouw specifieke situatie, wij hebben de expertise en toewijding om het te realiseren. Bekijk onze diensten en ontdek hoe we jou kunnen ondersteunen op je reis naar een groenere en efficiëntere toekomst.

EV Basis Installatie

Wandlaadpalen zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen die aan een muur of wand worden bevestigd. Ze bieden een handige en ruimtebesparende oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen, zowel thuis als op andere particuliere locaties. Onze wandlaadpalen zijn ontworpen voor gemakkelijke installatie op jouw locatie. De stappen omvatten het bepalen van de juiste en geschikte locatie, elektrische aansluiting door een professional, bevestiging aan de muur, aansluiting van de laadkabel en uitgebreide testen om de correcte werking te waarborgen.

EV Installatie Graafwerk

Zorgvuldig graafwerk bij losstaande laadpalen is een essentieel onderdeel van de installatieprocedure. Voorafgaand aan het graafwerk wordt de locatie van de laadpaal zorgvuldig bepaald en grondonderzoek uitgevoerd om obstakels en bodemgesteldheid vast te stellen. Beschermende buizen worden gebruikt om de bekabeling veilig onder de grond te geleiden. Tijdens het graafwerk zijn wij zeer zorgvuldig om ondergrondse nutsvoorzieningen te vermijden. Na het uitvoeren van het graafwerk en het installeren van de laadpaal, zorgen wij ervoor dat de sleuf op een nette manier wordt afgewerkt.

EV Installatie Meerwerk

Bij EV Laadpaal Installatie gaat het niet alleen om het aanbieden van de beste laadpaaloplossingen, maar ook om het leveren van uitgebreide diensten om uw elektrische mobiliteit te ondersteunen. Eén van onze waardevolle extra diensten is de installatie van een nieuwe stroomgroep in uw meterkast.

-Een laadpaal vereist een aparte stroomgroep om de belasting te verdelen en te zorgen voor een veilige werking. Onze ervaren elektriciens zorgen ervoor dat de installatie volledig in overeenstemming is met de geldende regelgeving.

-Ondergronds schieten of raketschieten van kabels omvat het gebruik van gespecialiseerde apparatuur om kabels onder de grond te plaatsen zonder de bovenliggende grond te verstoren. Deze methode elimineert de noodzaak van opengebroken straten en vermijdt daarmee de overlast die vaak gepaard gaat met traditionele graafwerkzaamheden
Met onze extra diensten ben u niet alleen verzekerd van een hoogwaardige laadpaal, maar ook van een veilige en efficiënte elektrische infrastructuur thuis.

groepenkast

In de voortdurend evoluerende wereld van elektrische voorzieningen is het vervangen van een verouderde groepenkast een verstandige stap om de veiligheid en efficiëntie van het elektrische systeem in een woning te waarborgen. De groepenkast, ook wel bekend als de meterkast of verdeelkast, speelt een cruciale rol in het verdelen van elektriciteit naar verschillende circuits in een huis. Wanneer deze verouderd is, kan het leiden tot veiligheidsrisico’s en verminderde prestaties.

Het vervangen van een groepenkast en het installeren van een laadpaal voor een elektrisch voertuig zijn twee projecten die vaak samen worden uitgevoerd, vooral wanneer er behoefte is aan een upgrade van de elektrische infrastructuur in een woning om de laadcapaciteit te ondersteunen

Het verzwaren van de meterkast is een proces waarbij de elektrische capaciteit van de aansluiting op het elektriciteitsnet wordt verhoogd. Dit kan nodig zijn als gevolg van een toename van het elektriciteitsverbruik in een woning of bedrijfspand, bijvoorbeeld als gevolg van de installatie van zwaardere elektrische apparatuur, het gebruik van elektrische voertuigen, of uitbreidingen van het pand.

Hier zijn de stappen die doorgaans worden genomen bij het verzwaren van een meterkast:

Inspectie door een Elektricien: Een gekwalificeerde elektricien voert een grondige inspectie uit van de huidige elektrische installatie om de vereiste wijzigingen in kaart te brengen. Dit omvat het beoordelen van de belasting op het huidige systeem en het vaststellen van de benodigde capaciteitsverhoging.

Aanpassingen in de Meterkast: De elektricien past de meterkast aan om de verhoogde capaciteit te accommoderen. Dit omvat mogelijk het installeren van een nieuwe groepenkast en andere componenten om ervoor te zorgen dat het elektrische systeem veilig en efficiënt functioneert.

Aanvragen bij Netbeheerder:  U dient een aanvraag in bij de netbeheerder om de aansluitcapaciteit te verhogen. https://www.mijnaansluiting.nl/home Dit houdt in dat de netbeheerder de elektriciteitsaansluiting fysiek aanpast en de benodigde wijzigingen doorvoert om een hogere capaciteit mogelijk te maken.

Goedkeuring en Planning: Na ontvangst van de aanvraag beoordeelt de netbeheerder of de voorgestelde wijzigingen aan de vereiste normen voldoen. Eenmaal goedgekeurd, wordt een planning gemaakt voor de uitvoering van de werkzaamheden door de netbeheerder.

Uitvoering door de Netbeheerder: De netbeheerder voert de fysieke aanpassingen uit aan de aansluiting. Dit kan inhouden dat er nieuwe kabels worden gelegd, de meterkast wordt aangepast en andere benodigde wijzigingen worden doorgevoerd.

In combinatie met laadpalen voor elektrische voertuigen worden zowel 1-fase als 3-fase groepenkasten gebruikt, afhankelijk van de specifieke behoeften en capaciteiten van het laadsysteem. Hier zijn enkele overwegingen met betrekking tot laadpalen en het gebruik van 1-fase en 3-fase aansluitingen:

1-Fase Laadpalen:
Geschikt voor particulier gebruik: 1-fase laadpalen zijn vaak geschikt voor particuliere woningen waar de elektrische installatie 1-fase is. Ze zijn geschikt voor het opladen van elektrische voertuigen met een lager laadvermogen en zijn kosteneffectiever voor huishoudelijk gebruik.

3-Fase Laadpalen:
Sneller opladen: 3-fase laadpalen bieden de mogelijkheid om sneller op te laden in vergelijking met 1-fase systemen. Dit kan voordelig zijn in situaties waar snel laden belangrijk is, zoals bij bedrijven of openbare laadstations.
Geschikt voor commercieel gebruik: Voor bedrijven, openbare parkeerplaatsen en andere commerciële toepassingen waar meerdere voertuigen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen, kan een 3-fase systeem beter geschikt zijn om aan de grotere vraag te voldoen.

Belangrijke Overwegingen:
Elektrische capaciteit van het gebouw: De keuze tussen 1-fase en 3-fase laadpalen wordt vaak bepaald door de bestaande elektrische capaciteit van het gebouw. Als het gebouw al een 3-fase aansluiting heeft, kan het voordelig zijn om ook een 3-fase laadpaal te installeren.
Toekomstige groei: Bij het plannen van laadinfrastructuur is het belangrijk om rekening te houden met toekomstige groei en de mogelijkheid om het laadvermogen indien nodig uit te breiden.
In beide gevallen is het cruciaal om een gekwalificeerde elektricien te raadplegen om de specifieke behoeften van het gebouw te beoordelen en ervoor te zorgen dat de installatie aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.